Sivan Jansson stöttar ÖIS

Östersjölaxälvar i Samverkan (ÖIS) är en organisation som jobbar för livskraftiga lax- och havsvandrande öringsbestånd i svenska vildlaxälvar som mynnar i Östersjön. Organisationen har bara funnits i drygt tre år men har redan haft stor positiv inverkan. Det är också därför människor som Sivan Jansson stöttar organisationen. Vi vill veta varför.

Varför tycker du att det är viktigt att ÖIS finns och jobbar för vildlaxälvarna?

För mig som laxfiskare och bördig från Norrland (Jämtland) känns det helt rätt att stötta ÖIS. Vildlaxen som sportfisk genererar många arbetstillfällen och en levande landsbygd. Jag har alltid haft som motto ”tillsammans är vi starka”. Förhoppningsvis kan vi tillsammans påverka makthavarna i rätt riktning.

Vilken fråga tycker du är den viktigaste att jobba med i framtiden?

För att få ett starkt vildlaxbestånd är det viktigt att laxen har möjlighet att simma upp för lek. Därför är det viktigt att de hinder som finns i vägen tas bort, och det kan vara allt från mängdfångade redskap till laxtrappor som inte fungerar.

Mer om Sivan Jansson

Sivan har arbetet ideellt och sedermera yrkesmässigt sedan mitten av 90-talet med att få fler kvinnor till våra fiskevatten. Hon arbetade i drygt 12 årpå Sveriges Sportfiske- & Fiskevårdsförbund. 2003 grundade hon Fjällorna, den rikstäckande fiskeklubben för kvinnor. Idag arbetar hon med sitt egna företag Sivans Fiske, där hon erbjuder flugfiskekurser och aktiviteter såsom Fiske som friskvård & rehabilitering.

Följ Sivan på: https://www.facebook.com/sivansfiske/

Bli medlem du också

Vill du också hjälpa till? Härligt, då blir du stödmedlem och bidrar aktivt till fler laxar och havsvandrande öringar i våra älvar. Klicka här för att läsa mer eller swisha 100 kr till telefonnummer 123 576 66 47. Bifoga gärna din e-post då du swishar.

Vad får du som medlem

Vi är ingen organisation som har möjlighet att skicka klistermärken eller tygpåsar utan alla våra medel används till laxens och öringens bästa. Du får däremot ta del av våra nyhetsbrev och framförallt känna att du förhoppningsvis bidrar till någonting bra. Det kan räcka nog så väl.