Mikael Lindström stöttar ÖIS

Östersjölaxälvar i Samverkan (ÖIS) är en organisation som jobbar för livskraftiga lax- och havsvandrande öringsbestånd i svenska vildlaxälvar som mynnar i Östersjön. Organisationen har bara funnits i drygt tre år men har redan haft stor positiv inverkan. Det är också därför människor som Mikael Lindström stöttar organisationen. Vi vill veta varför.

Varför tycker du att det är viktigt att ÖIS finns och jobbar för vildlaxälvarna?

Det viktigaste är att människorna längs våra lax-och havsöringsvatten får en stark sammanhållen organisation som jobbar nära våra beslutsfattare och visar på den fantastiska potential och fantastiska resurs vi har i Sveriges älvar. På den relativt korta tid organisationen funnits har ÖIS redan lyckats åstadkomma mer positiva förslag och åtgärder än jag någonsin kunnat drömma om. Vi kan redan se att fler och fler laxar har fått möjligheten att återvända till sin hemmaälv de senaste åren, mycket tack vare ÖIS arbete. Som en helt vanlig flugfiskare som brinner för sin hobby  tycker jag att det är en absolut självklarhet att stötta ÖIS arbete för livskraftiga lax- och havsöringsbestånd i våra Svenska älvar.

Vilken fråga tycker du är den viktigaste att jobba med i framtiden?

Personligen önskar jag att det så kallade husbehovsfisket som bedrivs helt okontrollerat skulle begränsas totalt eller regleras lika som yrkesfisket och att vi i Sverige kunde få en fungerande gemensam laxförvaltning i alla vatten.

Mer om Mikael Lindström

Mikael jobbar till vardags som ortopedtekniker på Nus i Umeå.  Han jobbar även lite i fiskebranschen som säljare för FlyfishEurope och FlyCompany i Norra Sverige. Mikael har under några år skrivit artiklar i fiskemagasin i Sverige och internationellt samt anordnar Flugbindningsworkshops runt om i Sverige och utlandet. Fiskar mycket i alla upptänkliga vatten framför allt lokalt i Norrland men har även provat på fisket i Norge och Kolahalvön. Med sitt brinnande flugfiskeintresse så bor jag i lax-och havsöringseldoradot Västerbotten med mer än 400 mil. Han är en riktig öringälskare men laxen finns givet också i hjärtat. Självklart är han medlem och stöttar ÖIS med 100 kr per år.

Bli medlem du också

Vill du också hjälpa till? Härligt, då blir du stödmedlem och bidrar aktivt till fler laxar och havsvandrande öringar i våra älvar. Klicka här för att läsa mer eller swisha 100 kr till telefonnummer 123 576 66 47. Bifoga gärna din e-post då du swishar.

Vad får du som medlem

Vi är ingen organisation som har möjlighet att skicka klistermärken eller tygpåsar utan alla våra medel används till laxens och öringens bästa. Du får däremot ta del av våra nyhetsbrev och framförallt känna att du förhoppningsvis bidrar till någonting bra. Det kan räcka nog så väl.