Emilie Björkman stöttar ÖIS

Östersjölaxälvar i Samverkan (ÖIS) är en organisation som jobbar för livskraftiga lax- och havsvandrande öringsbestånd i svenska vildlaxälvar som mynnar i Östersjön. Organisationen har bara funnits i drygt tre år men har redan haft stor positiv inverkan. Det är också därför människor som Emilie Björkman stöttar organisationen. Vi vill veta varför.

Varför tycker du att det är viktigt att ÖIS finns och jobbar för vildlaxälvarna?

Jag tror det är viktigt att det finns en gemensam stark röst för älvarna. Det finns ju ett uttryck som passar väl in här: tillsammans är vi starkare. Det tror jag mycket väl stämmer in på ÖIS eftersom de samlar alla älvars röst i en. För mig som är sportfiskare är det fullkomligt självklart att stötta dem som jobbar för att både bevara och öka möjligheterna till bättre fiske i älvarna. I min värld är en lax för värdefull att fångas i en fälla på kusten. Det finns så mycket större värden att låta dem simma upp i älvarna. Inte minst för bevarandet för framtiden - Därför stöttar jag Östersjölaxälvar i Samverkan.

Vilken fråga tycker du är den viktigaste att jobba med i framtiden?

Att säkerställa att alla älvar har bra bestånd. Det leder till att vi kan utveckla sportfiske och näringar kring det. Sen skulle jag gärna se att fler dammar rivs, det skulle verkligen kunna vara en positiv grej i våra vildlaxälvar!

Mer om Emilie Björkman

Emilie är utbildad fiskeguide vid sportfiskeakademin i Forshaga och driver eget företag kring fiske. I företaget skriver hon artiklar, fotar och håller kurser. Nu bor Emilie i Umeå där hon pluggar skog och jobbar som vaktmästare. Emilie fiskar så mycket hon bara orkar på sin fritid och om det finns tid försöker hon också hjälpa till med fiskevård till exempel genom att göra lekområden i bäckar. För Emilie är det också viktigt att fler tjejer börjar fiska.

Följ Emilie: Facebook eller Instagram

Bli medlem du också

Vill du också hjälpa till? Härligt, då blir du stödmedlem och bidrar aktivt till fler laxar och havsvandrande öringar i våra älvar. Klicka här för att läsa mer eller swisha 100 kr till telefonnummer 123 576 66 47. Bifoga gärna din e-post då du swishar.

Vad får du som medlem

Vi är ingen organisation som har möjlighet att skicka klistermärken eller tygpåsar utan alla våra medel används till laxens och öringens bästa. Du får däremot ta del av våra nyhetsbrev och framförallt känna att du förhoppningsvis bidrar till någonting bra. Det kan räcka nog så väl.