Höstnyheter

Hej,

Hösten är här och många av våra älvar är snart stängda för fiske så att lax och öring ske få leka i fred.

Arbetet påbörjat med att sammanställa säsongen 2022.

Vi har även en nyhet att meddela och de är att Östersjölaxälvar i samverkan nu är medlem i Baltic Sea Avisory Counsil (BSAC)

BSAC skapades 2006 av Europeiska unionen, dess huvudsakliga funktion är att ge råd till Europeiska kommissionen och medlemsstaterna i frågor som rör förvaltningen av fisket i Östersjön.

Råd kan omfatta områden som fångstkvoter, miljön och socioekonomiska aspekter av förvaltningen samt förenklingar av fiskeregler. De kan även bidra till data för fiskeförvaltning och bevarandeåtgärder. BSAC rådfrågas även i samband med regionaliseringen av fiskeförvaltningen.

Advisory Councils är intressent ledda organisationer och är sammansatta av representanter från yrkesfiskebranschen och från andra intressegrupper (med 60 % - 40 % tilldelning av platserna i generalförsamlingen och verkställande utskottet). BSAC får ekonomiskt stöd från EU har en permanent sekreterare och har sitt kontor i Köpenhamn. Nuvarande ordförandeskap av BSAC innehas av polska pelagiska fiskare och vice ordförandeskap av European Anglers Alliance genom Glenn Douglas.

För mer information om BSAC se deras hemsida

http://www.bsac.dk/


Med vänlig hälsning
Styrelsen för  Östersjölaxälvar i Samverkan gm Mikael Bergh